Als assistent medewerker in de keuken voer je verschillende taken uit in de keuken. Je helpt bij het voorbereiden van gerechten, je zorgt er voor dat alles klaarligt voor de kok en je houdt de keuken netjes. Naast het bereiden van voedsel, het helpen in de keuken of bedienen van gasten, ben je ook soms te vinden in de afwasruimte of ben je aan het schoonmaken. Want zonder schone borden, pannen of werkplek, kunnen de werkzaamheden niet verder.
Leer over ingrediënten en materialen.
Ontdek verschillende gerechten en leer over het maken van een planning of je nu al ervaring hebt of (nog) niet!
Volg de opleiding Assistent Horeca en voeding
Weet je het zeker? Meld je dan aan voor de opleiding Assistent Horeca en voeding en leer meer over snijden, hakken, mengen én hygiëne in de keuken.
Doe ervaring op in de praktijk
Je leert veel in de praktijk door stage te lopen en praktijklessen te volgen. Probeer ook in je vrije tijd ervaring op te doen. Bij een restaurant of in een kantine kun je zien hoe alles in de praktijk werkt. Je leert van mensen die al ervaring hebben.
Met deze stappen ben je goed op weg om assistent medewerker keuken te worden!
Opleidingen om Assistent medewerker keuken te worden
Assistent Horeca en voeding
Help bij het produceren van (natuurlijke) voedingsmiddelen of help in de biologische keuken. Je verpakt en bewerkt bijvoorbeeld (verse) voedingsmiddelen met de hand of met machines. Of je assisteert in de biologische keuken bij de opslag en de bereiding van producten.